здравна застраховка за малкия бизнес

Една от най-често срещаните социални придобивки, предлагани от работодателите, е здравната застраховка. Ако преди това беше привилегия за големите компании, сега почти всеки работодател може да се възползва и да инвестира в екипа си. Преди време на пазара липсваха изгодни оферти за здравна застраховка за малкия бизнес с малко на брой служители. Но застрахователите вече са гъвкави и предлагат допълнително здравно осигуряване и за малките фирми. Могат да се възползват дружества с до 30 души персонал, вкл. и такива с под 10 човека. Цената на груповата здравна застраховка за този сегмент вече е по-достъпна, не е толкова висока, а междувременно се ползват предимствата на големите групови корпоративни застраховки.

Защо е важно да застраховате служителите си

Доброволното здравно осигуряване може да бъде социална придобивка за всеки служител на трудов договор. Разходите са изцяло за сметка на дружеството, но помагат за конкурентоспособността на работодателя на пазара на труда. Тази придобивка, освен че ще допринесе за доброто здраве и работоспособност на служителите, ще повиши тяхната мотивацията и лоялност. А така малкият бизнес става по-привлекателен и се доближава като условия на труд до по-големите фирми, защото служителите възприемат здравната застраховка като допълнителна екстра. 

Здравната застраховка за малкия бизнес се сключва от работодателя в полза на неговите служители с допълнителна възможност за добавяне на членове на техните семейства. Това дава една сигурност и спокойствие на служителя при нужда от медицинска помощ при настъпило заболяване, не само за него, но и за близките му.

Какво включва здравната застраховка за малкия бизнес

Груповата здравна застраховка за малкия бизнес се отличава с гъвкавост. Работодателят може да избира според нуждите и възможностите най-подходящата комбинация от здравни пакети. Те имат различни покрития и лимити, и могат да се комбинират. 

Има 3 основни пакети, които са задължителни – извънболнично (амбулаторно) лечение, болнично лечение, физиотерапия и рехабилитация. При по-голяма група от 20-30 души може да се ползват и допълнителни здравни пакети, които надграждат основните пакети: медицински средства, здравни услуги за бременни, дентално лечение, профилактика. Покриват се предходни хронични заболявания и не се прави оценка на здравния статус на застрахованото лице. 

Важно е да се отбележи, че груповата здравна застраховка може да се ползва от началото й, т.е. няма отлагателен период. За разлика от индивидуалните здравни застраховки, където застрахованите лица започват да ги използват след 2 месеца от началото им.

Предимства на здравната застраховката за малкия бизнес

Все повече бизнеси в България оценяват ползите от допълнителното здравно осигуряване, които са и за двете страни – и за работодателите, и за служителите им. Предимствата на здравната застраховка са:

 • Право на избор на лечебно заведение, независимо дали работи със Здравната каса или не;
 • Право на избор на лекари и специалисти;
 • Достъп до високоспециализирани изследвания;
 • Получавате навременна медицинска помощ, защото не чакате за направление от НЗОК;
 • Спестявате време при нужда от лечение на здравословен проблем, който не търпи отлагане;
 • Безкасово обслужване в лечебни заведения, където застрахователят има сключен договор;
 • Денонощно съдействие от Център за обслужване на клиенти на съответния застраховател;
 • Някои застрахователи предоставят дигитални платформи и мобилни приложения с различни функционалности и достъп до здравно досие;
 • Възможност да застраховате членове на семействата на Вашите служители;
 • Без отлагателен период;
 • Без декларация за здравословно състояние на застрахованите лица;
 • Възможност за данъчни облекчения на работодателя.
Защо да получа оферта от Уни Стейт Брокер

Ако сте работодател и искате да се погрижите за вас и вашите служители, Уни Стейт Брокер предлага здравни застраховки на всички застрахователни компании. Ние ще ви съдействаме при:

 • консултиране и сравнение при избор на здравна застраховка и на застрахователна компания
 • предложение за оферта според вашите желания и възможности 
 • показване на “малките буквички”
 • предоставяне на цялостна информация за застрахователния продукт
 • предявяване на претенция при настъпило застрахователно събитие
 • разрешаване на проблем със застрахователна компания

Може да заявите оферта, като се обадите на националния ни телефон 0700 16 752, изпратите имейл на адрес [email protected], чрез формата за запитване на уеб сайта ни https://unistatebroker.com/contact/ или като посетите наш офис https://unistatebroker.com/find-a-agent/. Свържете се с нас и Усетете разликата!

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment