„За където и да решиш да пътуваш, тръгни с цялото си сърце.“ – Конфуций

Пътуването в повечето случаи е свързано с приятни емоции. Чрез него откриваме нови светове и събираме щастливи мигове. То ни кара да се усмихваме, вълнуваме и да искаме да го споделим с любими хора. Понякога пък работата ни е свързана с пътувания – било то в страната или чужбина. Има и една малка група от хора, които вече са уморени от ходене напред-назад и искат спокойствие. Но какво ни свързва всички? Всеки един от нас иска да се отърве от излишното напрежение и да се фокусира върху предстоящото пътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“

Затова нека ви запознаем със застраховка „Отмяна на пътуване“, която е предназначена за хора, които ще пътуват по работа или на туризъм, както в България, така и в чужбина. Сключваме я срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования (Вие) и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Ако искате да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“ е важно да знаете и какви са покритите рискове. Най-честите са обичайните при закъснение или отмяна на Вашия полет, злопоука или заболяване (в това число и усложенние на бременност) или уволение от работа. Всички ние сме се сблъсквали поне веднъж с един от тези проблеми. Затова е хубаво да бъдем спокойни и да знаем, че сме защитени. А най-важното е, че застрахователят възстановява пари дори при Covid-19. А ако искате да видите подробно всички покрити рискове, може да натиснете ТУК.

Нека да знаем обаче, че застраховката не е задължителен гарант „Спокойствие“, защото има и действия и фактори, които могат да я развалят. Това са рискове, като ненавременна резервация или плащане (било то към хотел или туроператор), наш отказ от това да пътуваме, когато не са налице медицински или немедицински причини или пък условия, при които не е можело да пътуваме, но пък сме резервирали вече самолет и хотел. Може да видите всички изключени рискове ТУК.

Важно е да бъдем отговорни и сериозни към нашите действия и съответно изборът ни на застраховка. Всъщност самата премия, която може да ни бъде изплатена, зависи пряко от стойността на туристическия ви пакет. Тоест, ако сте платили на туроператор почивка до Рим за 1000 лева, цената е една. Но ако сте платили 5000 лева да отидете до някоя екзотична дестинация като Филипините, например, цената ще е друга.

Сумата винаги е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Кога да сключим застраховка “Отмяна на пътуване”, кога влиза в сила и с какъв период може да е?

Застраховката може да бъде сключена за период от минимум 1 до максимум 365 дни и влиза в сила в деня на сключване. Краят на застраховката е в деня на заминаване. Полицата трябва да бъде сключена след плащането на услугата, но не повече от 10 дни преди самото пътуване.

Ние от Уни Стейт Брокер предлагаме пълната гама от застрахователни продукти, както и пълно съдействие при завеждането на застрахователната претенция. Обслужването е качествено, персонално и професионално. Обадете ни се още сега и Усетете разликата! За повече информация на тел 0700 16 752 или ни попитайте тук https://unistatebroker.com/contact/

 

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment