Днес сме ви подготвили 10 интересни факта за застраховките, които определено ще успеят да ви изненадат.

  1. Най-скъпата застрахователна полица в света принадлежи на американския режисьор Стивън Спилбърг, животът му е застрахован за 1,2 милиарда долара;
  2. За 18 000 паунда бе застрахована в Лондон най-голямата пура в света, тежаща 110 килограма и дължа почти 4 метра
  3. Една от най-странните застраховки, за която сме чували е направена в Нидерландия и е застрахован човешки нос. Сумата, на която е осигурен е 5 милиона евро, а причината е, че собственикът му е производител на вино, за когото аромата на производството е много важен.
  4. На някои места по света съществува застраховка „Любов“, която включва разноските по една приключила връзка. Не знаем детайли относно условията, но знаем, че дребни подаръци, цветя, сметки за вечеря и билети за кино са покрити.
  5. Дегустаторът на популярната по цял свят компания Costa Cafe е застраховал езика си в Англия. Сумата, на която е осигурен е 10 милиона паунда.
  6. Известната картина „Мона Лиза“ на художника Леонардо Да Вични, е определена като безценна. Именно затова, тя не може да бъде застрахована. Парадоксално, не мислите ли?
  7. Според изчисления, направени от застрахователи, женените шофьори претърпяват много повече инциденти на пътя от тези, които все още не са женени.
  8. Застрахователна компания предлага застраховка за отвличане от извънземни. Ако клиент бъде отведен от Земята против неговата воля, от извънземни, то застрахованият ще получи обезщетение на стойност 5 хиляди евро. Все още няма информация за случило се такова застрахователно събитие.
  9. В Лондон се предлага застраховка за смърт причинена от прекомерен смях. Застрахована е комедийна компания, в случай, че зрител почине от прекалено много смях. Обезщетението, което ще бъде изплатено е в размер на 1 милион долара.
  10. Застраховките, които голф играчите си правят, често достигат до 50 хиляди долара. Звучи като доста голяма сума, особено за толкова спокоен спорт.

Ние от Uni State Broker имаме дългогодишен опит в сферата на застраховането, което ни дава възможност да предоставим възможно най-добрите услуги на нашите клиенти. Свържете се още днес с нас на телефон 0700 16 752, или https://unistatebroker.com/contact/ и Усетете разликата!

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment