Уни Стейт Брокер подкрепя с дарение усилията за това най-мащабната безплатна образователна платформа в света – Кан Академия (над 130 млн. потребители към края на 2021 г.) да има все по-развита българска версия. За това се грижи сдружение “Образование без раници” – напълно независима българска организация с идеална цел, официален партньор на Khan Academy САЩ и като тях разчитаща основно на местни дарения, спонсорства и доброволна подкрепа.

В подкрепа на тези усилия насърчаваме и всички наши клиенти и партньори да дарят и да помогнат на работата на “Образование без раници” и мисията им за умна дигитална трансформация на българското образование и равен шанс на всяко дете да получи образование на световно ниво. Повече за възможностите за дарения можете да намерите тук, а повече за досегашните им партньори и дарители – тук. Изпълнителният директор на “Образование без раници”, Розалина Лъскова, е също на разположение за допълнителна информация (контакти – тук).

“Образование без раници” и Кан Академия благодари, че помагаме на българското образование и равния шанс на всяко дете да получи образование на световно ниво!

Повече за Кан Академия

Това е безплатна платформа, насочена към ученици, учители, родители и хора от всички възрастови групи, които желаят (да продължат) да учат. Платформата е подходяща както за самообучение, така и за обучителен процес с преподавател. От създаването си през 2008 г. платформата служи на мисия: Безплатно образование на световно ниво за всеки, навсякъде по света.

Всяка научна област е разделена на множество конкретни теми. Обученията са под формата на статии, упражнения и видео уроци. Все по-голяма част от оригиналното съдържание на английски език е преведено и достъпно и на роден език – към февруари 2022 г. в българската версия ще намерите ресурси по:

  • Математика: съдържание, подредено по българската учебна програма от 1-ви до 12-и клас, както и висша математика;
  • Точни науки: физика и астрономия (съотнесени спрямо българските програми от 7-и до 12-и клас), химия, биология и медицина, екология;
  • Информатика: компютърни науки, програмиране, “Час на кода” и др.
  • Хуманитарни науки: философия, музика, история.
  • (Преводите продължават и в следващите месеци се очаква да бъдат достъпни на български материали по икономика, финанси, история на изкуството, науки за прогимназиален етап и др.)

Една от най-важните силни страни на Кан Академия, наред с огромния набор съдържание, разработено от експерти, учители и партньорски организации, и наред с безплатния достъп за всеки, е алгоритъмът, на който се основава платформата. Той прави възможно т.нар. “учене до Майсторство”: насърчава учащия да упражнява и учи чрез препратки и насоки на база индивидуалния му напредък до 100% овладяване на уменията по даден курс/ предмет/ тема.

Повече за “Образование без раници”

Мисията на организацията с идеална цел е да модернизира образованието в България. За целта:

  • Локализират на български език най-голямата безплатна образователна платформа Кан Академия
  • Разпространяват информация за платформата и помагат на ученици и учители да я използват
  • Обучават учители и цели училищни колективи да използват дигитални технологии по умен, ефективен и балансиран начин
  • Работят съвместно с Министерството на образованието и науката, училища, неправителствени организации и бизнеси, имащи интерес към подобряване качеството на образованието в България.

Още информация за проектите и инициативите на “Образование без раници” тук.

Ние от Уни Стейт Брокер предлагаме пълната гама от застрахователни продукти, както и пълно съдействие при завеждането на застрахователната претенция. Обадете ни се още сега и Усетете разликата. За повече информация на тел 0700 16 752 или https://unistatebroker.com/contact/

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment