Застраховката „Каско на МПС“ е доброволна и подсигурява покритие за автомобила срещу различни рискове, както в България, така и в чужбина. Но чудили ли сте се какво е нейното териториално покритие? Е, това е информация, която задължително трябва да знаете, като хора, възползвали се от този вид застраховка.

Покритие на застраховка Каско

Териториалното покритие по застраховка ‚Каско‘ важи за Република България, за държавите членки на Европейския съюз и държавите, членки на Международното споразумение “Зелена карта.“

Покритието при ПТП важи за всички държави, но на територията на определени страни, щети по рисковете „Кражба и Грабеж“ на МПС, „Пожар в следствие на техническа неизправност“ и „Умишлен палеж“, не се покриват. Тези държави са:

  • Русия
  • Украйна Беларус
  • Молдова
  • Албания
  • Босна
  • Херцеговина
  • Държавите – членки на Международното споразумение, които са извън Европа, с изключение на Република Турция.

Застраховката Каско Ви дава възможност за договаряне относно покриването на изключени рискове, както и специфични услуги. В случай, че желаете подобни допълнително покрития, то се начислява премия и се издава Анекс.

Ползи на застраховка Каско

Покритията на застраховка Каско се предлагат в няколко различни вида:

  • Пълно Каско
  • Частично Каско
  • Само кражба

Като клиент, в зависимост от Вашите потребности, сами може да изберете каква застраховка желаете да сключите. Съответно, сумата, която ще трябва да заплатите, ще бъде базирана на това решение. Но във всеки случай, Каското има големи ползи.

Първата и основна такава е спестяването на средства при застрахователни събития. Срещу една значително по-малка сума спрямо цената на автомобила, Вие ще получите сигурност, че при щета или кражба, ще бъдете достатъчно добре обезщетени. Застрахователят Ви носи пълна отговорност относно финансите за щетите, нанесени върху автомобила ви при ПТП или други възникнали ситуации.

Втората ползва на застраховка Каско е емоционалната. Сключването на тази застраховка ви дава спокойствие и сигурност, че при неприятни ситуации, има на кого да разчитате. Това от своя страна намалява риска от такива, тъй като притеснението може да изиграе лоша шега на шофьорите, особено на дълъг път в чужбина.

Как да получим оферта?

Ние от Уни Стейт Брокер ще се радваме да Ви бъдем максимално полезни. Заедно можем да обсъдим коя застраховка е най-подходяща за Вас, базирайки това на пътуванията, които смятате да извършите. За да получите оферта, то може да посетите някои от нашите офиси за лична консултация със специалист, или да се обадите на националния ни телефон 0700 16 752.

Ако желаете, може да изпратите запиване на някой от следните имейли:

[email protected]
[email protected]
[email protected]

 

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment