Пази се борче, идва скиорче!

В разгара на зимата сме. Снегът в планинските курорти е натрупал. Учениците са във ваканция. Ски пистите са пълни. Удоволствието от практикуването на зимни спортове е огромно. Наличието на добри зимни курорти в България обуславя големия интерес на българи, а и чужденци към карането на ски и сноуборд.
Сезонът също е благоприятен и дълъг – от декември до април. Дори пандемията от коронавирус не спира ентусиастите.

Разбира се, както при всички останали спортове и зимните трябва да се практикуват с внимание. Но както и при шофирането и при практикуването на тези спортове има рискови играчи, които излизат от пистите или не се съобразяват с предупрежденията за лавини. Освен тях обаче има хора, които пострадват съвсем неволно или при независещи от тях обстоятелства в планината.

Как бихме могли да облекчим положението, за себе си и своето семейство, при злополука в планината, особено през зимата. Има начин. Ако сме разумни и планираме е редно да си направим Планинска застраховка и застраховка Туризъм в България. Това са две от най-често ползваните застраховки, свързани с туризъм и спорт в България.

Планинска застраховка и Спасителни разноски предоставя покрития свързани с издирване и спасяване в планината. Основната цел на този тип застраховка е да покрие разходите по спасителна операция на планинската спасителна служба (ПСС). Този тип разходи могат да бъдат доста солидни.

Дейността по издирване и спасяване изисква висока квалификация и техническа и физическа подготовка и съответно е скъпо струваща услуга. Планинската спасителна служба при Българския червен кръст има ценова листа с различните видове помощ, тъй като ПСС не е на бюджетна държавна издръжка.
При някои застрахователни компании има възрастови ограничения при този тип застраховки. Като при рисковете „Екстремни спортове“ и „Състезания“ това е 64 години. Покритията са валидни за територията на цялата страна, без мястото на обичайното пребиваване на застрахования.

Ето някои от поводите, при които да използвате този тип застраховки:

  • Еко туризъм
  • Любителски спорт – без участия в състезания
  • Екстремен спорт – любителско практикуване на високорискови дейности като алпинизъм, рафтинг, парапланеризъм и други.

Ако гореописаната информация ви се струва сложна, има едно бързо и лесно решение – обадете се на вашия доверен застрахователен брокер, обяснете му какво пътуване ще предприемате и какви спортове ще практикувате и експертите ще ви консултират за рисковете, които да включите.

Уни Стейт Брокер разполага с екип от професионалисти, които са на линия за най-доброто планиране на вашата прекрасна, спокойна и сигурна зимна почивка. Обадете ни се и усетете разликата.

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment