На много от нас се е случвало да изпратим дадена стока по куриер и от другата страна да я получат в различен вид – намачкана, счупена, не в цял вид. Тогава започваме да си търсим правата и следваме една дълга административна процедура, която в крайна сметка първо ни усложнява живота и второ – счупената пратка си е счупена пратка. А нека не мислим и за най-лошия сценарии, в който пратката просто изчезва някъде по трасето и не може да бъде намерена… Това вече е същински ад.

Но това е за дребни стоки за ежедневна употреба. А когато говорим за сериозен бизнес и трябва да изпращаме истински „товари“ т.е. стока, която е ключова за работата на нас и нашите партньори – тогава идва истинското предизвикателство. Не бива да се обърква нищо и товарът задължително трябва да пристигне във вид, в който е изпратен. И тогава на помощ идва застраховка „Товари по време на превоз“.

Застраховка „Товари по време на превоз“ дава спокойствие на Вашия бизнес

Застраховката е изцяло доброволна и се сключва от собственици – без значение дали сте физически или юридически лица. Може да сте спедитори, дистрибутори, които имате застрахователен интерес от застраховка на вашия товар. Често застраховката се нарича накратко „Карго“.

Както казахме, може да си осигурите нужното спокойствие Вашата стока да достигне до крайната си дестинация непокътната и в оригинален вид.

Ако нещо се случи на Вашата стока и товарът Ви е увреден, целта на застраховка „Карго“ е да ви обезщети финансово за загубите. Най-хубавата новина е, че няма значение къде изпращате – дали в България или чужбина. Загубите и щетите се покриват. Няма значение дори с какво превозно средство изпращате.

Ако сключвате застраховката, трябва да знаете, че има три възможности, в зависимост от покритието:

  • Пълно покритие
  • Ограничено покритие – щети причинени от пожар, природни бедствия, земетресение, намокряне и пътнотранспортно произшествие
  • Минимално покритие – покриват се щети, причинени единствено от пожар, експлозия и пътнотранспортно произшествие

Един от най-честите въпроси е свързан с точното време на валидност на покритието. Най-често той стартира от моментът на натоварване на товара и напускането му на склада или мястото, на което съхранявате стоката си, до момента на пристигането му до крайната точка. Периодът е не повече от 60 дни от натоварването му.

А когато говорим за застрахователната сума – тя се определя на база фактурна стойност. По желание на клиента тя може да бъде завишена с 10%, които да покрият пропусната печалба при евентуално настъпване на застрахователно събитие. Също, с допълнително платена премия, може да бъде осигурено и покритие срещу военни действия, стачки, бунтове, гражданско вълнение и счупвания на товара или стоката.

Има и още няколко показателя, които трябва да вземем под внимание, когато изчисляваме основната премия по застраховката:

  • вида на избраното покритие
  • дестинацията
  • вида транспорт / ж.п., автомобилен, морски и т.н. /
  • начина на неговото опаковане

Не се колебайте да се възползвате от застраховка „Товари по време на превоз“, като може да сключите договор, както за единичен превоз, така и за цял абонамент.

Ние от Уни Стейт Брокер предлагаме пълната гама от застрахователни продукти, както и пълно съдействие при завеждането на застрахователната претенция. Обадете ни се още сега и Усетете разликата. За повече информация на тел 0700 16 752 или ни попитайте тук https://unistatebroker.com/contact/

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment