Вероятно ще прозвучи като шега, но поради зачестилите ситуации на зареждане с грешното гориво, независимо дали ние самите сме се объркали, или служител на бензиностанцията неволно се е разсеял, някои застрахователни компании започнаха да предлагат такова покритие в различни застрахователни договори.

Какво се случва ако заредим грешното гориво?

За съжаление много малко производители предпазват своите клиенти от неправилно зареждане чрез защита в тръбата срещу грешния пистолет. Зареждането на автомобила с грешното гориво определено има негативни последици, особено при модерните дизелови коли с инжекционна система. Основното правило, в случай, че забележим, че зареждаме колата с неправилното гориво е – спрете зареждането, не палете двигателя и изключете колата от контакт.

Но, какви са последиците? Ако сте заредили бензин вместо дизел, то може да се наложи да смените цялостната инжекционна система. Това може да струва много пари, но ако в горивната система има образувани стружки, то ремонтът е неизбежен.

В случай, че сте заредили дизел, вместо бензин, то незабавно трябва да изпомпите резервоара. В противен случай може да имате сериозни проблеми в изпускателната и инжекционната система. Както и да го погледнем, зареждането на грешното гориво може да доведе до редица негативни последици, като най-малката от тях е двигателят просто да спре.

Застраховка в случай на зареждане с грешно гориво

Предвид честотата на зареждане с грешното гориво, компания изработи специално покритие, което може да добавите към застраховката Каско. Тази услуга ще предостави застрахователна защита срещу настъпилите повреди при зареждането от служител на бензиностанцията. Ако това се случи, застрахователят предлага репатриране на автомобила до сервиз, където необходимите мерки биват взети, заедно с нужните ремонтни дейности по отстраняване на повредата.

Друга застрахователна компания предлага покритие при техническа повреда и грешно заредено гориво, но само при сключване на Автоасистанс за България към застраховка Каско. В тази ситуация автомобилът отново ще бъде транспортиран до подходящ сервиз, намиращ се в най-близкия областен град, или до адреса на собственика.

Може да ви звучи невероятно, но такива неща се случват и то не само в България! Затова може би е добра идея да бъдем винаги застраховани.

Ние от Уни Стейт Брокер предлагаме пълната гама от застрахователни продукти, както и пълно съдействие при завеждането на застрахователна претенция. Обадете ни се още сега и Усетете разликата. За повече информация на тел 0700 16 752 или https://unistatebroker.com/contact/

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment