car-insurance-unibrokerС влизането в сила на новия Кодекс на застраховането от началото на 2016 година, шофьорите които карат без задължителната застраховка Гражданска отговорност ще понасят доста по-тежки наказания от преди. Според новия закон КАТ ще сваля автоматично регистрацията на моторните превозни средства, които са без сключена застраховка ГО. Това ще става като Гаранционният фонд подава ежемесечна информация към КАТ, а автомобилите които са без действаща полица повече от месец автоматично ще бъдат сваляни от отчет. Ще има два начина за възстановяване на регистрацията:

Първият (по-бързият) начин е когато лично представим документи за сключена Гражданска отговорност в КАТ, като в този случай регистрацията ще се връща на момента.

Вторият начин ще отнеме поне месец два, защото ще се чака подадената информация от Гаранционен фонд към КАТ. Единствения плюс на този вариант е, че няма да се налага ходене до пътна полиция.

Ето и глобите които ще се прилагат на водачите бе ГО:

  • Ако управлявате автомобилът си без сключена задължителна застраховка, но той все още не е спрян от движение, глобата е 250 лв. за първо нарушение и 800 лв. за следващо.
  • Ако обаче сте вече с прекратена регистрация, и ви спрат органите на КАТ за проверка, тогава наказанието е отнемане на свидетелството а управление от един до шест месеца и глоба от 50 лв. до 200 лв.
  • Ако въпреки това продължите да шофирате автомобилът си дори и с отнетото свидетелство за управление, тогава повторна проверка би ви донесла глоба от 300 лв.

За да си спестите главоболията, заповядайте в офиса на Уни Стейт Брокер и сключете своята Гражданска отговорност при специални условия.

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment