семейна-застраховка

В днешно време грижата и превенцията за семейното здраве е изключително важна. Изминалата 2022 година беше белязана от висока двуцифрена инфлация, която засегна всички стоки и услуги в различни сфери на нашия живот. За съжаление процесът не подмина и цените на лекарствата и здравните услуги в областта на здравеопазването, които също се увеличиха. Очаква се още от началото на 2023 г. да има нов скок на цените на лекарствените продукти. Предвид тези два фактора – непрекъснато увеличаващата се инфлация и повишени цени на медицинските услуги (медикаменти, лечение, операции, болничен престой и т.н.), следва да помислим как да си осигурим сигурна защита на живота и здравето на нас и нашите деца. 

Има ли решение

За щастие застрахователните компании имат решение на това – предлагат на клиентите си застрахователна защита чрез медицински застраховки за физически лица. Тези доброволни здравни застраховки биват индивидуални или семейни, като клиентите могат да избират различни пакети с различни покрития според това, което е най-подходящо за тях. Всеки пакет покрива медицински разходи за лечение до размера на посочените лимити в застрахователната полица. Основните пакети, които може да се погрижат за вас и вашето семейство при злополука или заболяване, са болнично лечение, извънболнично лечение, разноски за лекарства (които са сериозен разход) и разходи за дентална помощ.

Интересно е, че сумите, които се грижат за болничното лечение на хората, може да достигнат до 25 000 лева в зависимост от избрания план на застрахователната компания. По този начин може да си осигурите спокойствие в случай на нужда от качествено лечение в болница, достъп до най-добри медицински специалисти и най-добрите лечебни заведения. Покритието за пакет болнично лечение включва: разходи за лечение, болничен престой, оперативни намеси, роботизирани и сложни операции, избор на екип. 

По-често ползваният пакет в семейната здравна застраховка е пакетът за амбулаторно лечение, който включва прегледи при избран специалист и изследвания в медицински центрове за извънболнична медицинска помощ. При заболяване, застрахованите членове на едно семейство може да се преглеждат и изследват без да плащат, без да се налага да посещават личния лекар и/или да чакат за направление за съответното изследване или лечение. Освен това, пакетът за извънболнично лечение включва и долекарска помощ в дома на застрахования. Сумите, които покриват грижата за застрахованите, са напълно достатъчни за една година – от 3000 до 5000 лева в зависимост от избраното ниво на покритие. А предвид високата инфлация и поскъпването на здравната помощ тези условия са достатъчни, за да си гарантирате необходимото лечение на вас и децата ви, без излишен стрес и напрежение от обикаляне по лекарски кабинети и чакане по опашки. 

Удобството на семейната здравна застраховка се състои и в това, че застрахованите семейства могат да избират и други пакети, които да отговарят на нуждите им – например може да добавят пакет дентална услуги и пакет разходи за лекарства. Сумите, които покриват тези пакети, варират от 200 до 500 лева на човек на година, а това са разходи, които със сигурност всеки прави при здравословен проблем поне веднъж годишно.

Предимства на семейната здравна застраховка
  • здравна защита и превенция
  • цялостна грижа за семейството
  • гарантира сигурност и спокойствие
  • избор на лекари, специалисти и лечебни заведения
  • осигурява удобство при непредвидени ситуации
  • пести време и пари
  • намалява стреса и напрежението
Защо да получа оферта от Уни Стейт Брокер

Ако искате да се погрижите за вас и вашето семейство, Уни Стейт Брокер предлага здравни застраховки на всички застрахователни компании. Екипът ни може да ви окаже съдействие при:

  • консултация и сравнение при избор на застраховка и на застрахователна компания
  • показване на “малките буквички”
  • предоставяне на цялостна информация за застрахователния продукт
  • предявяване на претенция при настъпило застрахователно събитие
  • разрешаване на проблем със застрахователна компания

Повече информация за различните продукти и пакети може да получите на телефон 0700 16 752 или да пишете на [email protected]. Свържете се с нас и Усетете разликата.

 

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment