„Грижата за здравето е най-доброто лекарство.“ – Японска поговорка

Здравето е най-ценното нещо, което притежаваме. И какво можем да направим за него? Разбира се – да го пазим. Извън вниманието, храната и разбира се – спортът, другото, което можем да направим, е здравното осигуряване. То е много важно, защото ни осигурява спокойствие, че ако някога нещо се случи – ще успеем да разчитаме на здравната ни осигуровка.

Здравна застраховка – Грижата за здравето е най-доброто лекарство

Но, винаги има едно „Но“, няма как да не Ви се е случвало да отидете до болница по спешност или дори просто на преглед и да Ви кажат, че трябва да доплатите. И то не потребителска такса, ами сериозна сума. Отговорът винаги е един – това не се покрива от държавата или сиреч от здравната ви осигуровка. Вие няма какво да направите в случая – поставят ви до стената без избор – и вадите пари и плащате. После се чудите за какво Ви е тази здравна осигуровка, щом трябва да си плащате почти всичко. Убедени сме, че Ви се е случвало. То всъщност няма човек, на който да не му се е случвало.

Причината е повече от ясна – здравното осигуряване не е достатъчно и доста често и се налага да доплащаме за прегледи, операции, лечение, болничен престой, лекарства и още много други.

Какво представлява застраховката Допълнително здравно осигуряване?

Само че вече има решение по този въпрос – застраховката Допълнително здравно осигуряване. Тя е доброволна и е един перфектен вариант да подсигурим непредвидените ситуации, свързани с нашето здраве. Спестява ни време и осигурява бърз достъп до специалисти в цялата страна. А това е най-важното, защото, когато нещо се случи – вие искате най-доброто за вас и вашите близки. Искате да намерите най-добрите лекари, които да Ви помогнат.

Здравната застраховка важи както за България, така и за чужбина, което ще ви донесе спокойствието, че дори да сте далеч от родината – вие не сте сами. Има на кого да разчитате и най-вече – ще успеете да покриете болничното Ви лечение. Здравните пакети са различни, така че може да изберете това, което смятате, че е най-подходящо за Вас, като съответно и застрахователната премия е различна. Ако говорим за България – здравната застраховка покрива най-добрите специалисти, покрива ви профилактичните прегледи, болничен престой – ако имате такъв, диагностика, извънболнична помощ, средствата за закупуване на лекарства (което доста често е един от най-големите разходи), здравни услуги при бременност, дентално лечение, очни болести, ортопедия и много други.

За чужбина пък са Ви покрити разходи за тежки заболяванния, лечения, второ мнение и последващо лечение от най-добрите световни специалисти.

Ако трябва да обобщим – предимствата са, че се изплащат интервенции, които не са покрити от здравната каса, което се оказва един от основните проблеми на нашата здравна система. От друга страна пък получавате качествено и модерно обслужване.

Важно е да кажем, че трябва да внимавате при сключване и подписване на договор да не се окажете в ситуация, в която няма покритие конкретно заболяване или лимита е недостатъчен и се налага доплащане. При възстановяване на средства клиентът трябва да е добре запознат с документите, които ще изисква застрахователя, за да не откаже плащане.

И не забравяйте, че живеем в модерни времена, в които имаме и друга полза от здравната застраховка – всичко се случва лесно, бързо и удобно. Почти всички компании имат добре направени сайтове и приложения, през които може да запазите лекар, час и да изпратите документите без физически да ходите някъде. Колко приятно, нали?

Ние от Уни Стейт Брокер предлагаме пълната гама от застрахователни продукти, както и пълно съдействие при завеждането на застрахователната претенция. Обадете ни се още сега и Усетете разликата! За повече информация позвънете на тел. 0700 16 752 или ни попитайте тук https://unistatebroker.com/contact/

Previous Post
Newer Post

Leave A Comment